Consultanta, CSR, Stakeholders, Sustenabilitate
Tendințele în sustenabilitate se decid la Amsterdam
Global Reporting Initiative (GRI) organizează la Amsterdam, în perioada 18-20 mai, cea de-a cincea Conferință Mondială. Cei care doresc să participe se mai pot înscrie până vineri, 29 ianuarie, ultima zi în care mai pot beneficia de tarifele reduse. După această dată, costul de participare va crește cu aproape 20 la sută.
Conferința GRI este așteptată de toți cei care lucrează în domeniul raportării de sustenabilitate nu doar pentru că este cel mai mare eveniment de profil din lume, ci și pentru că ediția din acest an se desfășoară cu numai câteva luni înainte de intrarea în vigoare a Directivei 95/2014. Aceasta este, de altfel, și prima temă importantă de pe agenda întâlnirii.
Consultanți sau reprezentanți ai marilor corporații și ONGuri se reunesc la Amsterdam pentru a afla cum se schimbă așteptările stakeholderilor vis-à-vis de informațiile incluse în rapoartele de sustenabilitate, care sunt aspectele materiale din domeniul energiei și al industriilor extractive din perspectiva prăbușirii prețului petrolului și a creșterii investițiilor în regenerabile, care sunt avantajele IMMurilor care decid să-și elaboreze rapoarte de sustenabilitate, care sunt tendințele în materie de raportare, dar și cum se comunică informațiile de profil în era social media.
Pentru a permite o mai bună înțelegere a standardului G4, singurul acceptat de la începutul acestui an de GRI, organizatorii au decis să ofere celor interesați o serie de masterclass-uri. Acestea vor acoperi subiecte precum licența socială de operare, materialitatea, politicile de sustenabilitate, legătura dintre drepturile omului și managementul riscului, dar și cum pot fi citite și interpretate informațiile publicate într-un raport de sustenabilitate. Ultima zi a Conferinței este dedicată transparenței, lanțului de valoare și parteneriatelor.
Dincolo de programul dens și de temele atât de relevante pentru comunitatea de business, Conferințele globale au rolul de a-i pune la curent pe stakeholderii GRI cu pașii pe care organizația își propune să-i parcurgă în viitor.
De exemplu, acum zece ani (în 2006), la prima Conferință GRI, a fost lansat G3. Din 2013, când a avut loc a patra Conferință globală și când a fost adoptat G4, și până azi a fost înființat Consiliul pentru standardizare, a fost introdus examenul de certificare G4 și a fost elaborată strategia GRI până în 2025.
Detaliile complete legate de procesul de înregistrare, costuri, opțiuni de cazare și transport sunt disponibile aici.
Află aici cum poți participa la un curs certificat GRI G4.
Leave a Reply