Prying eyes, Teatru

Teatrul Naţional din Londra, live la Bucureşti

The Light Cinema din mall-ul Liberty Center, Şoseaua Progresului 151-171, difuzează în zilele de 6 septembrie, 11 octombrie şi 1 noiembrie primele trei spectacole din stagiunea 2012-2013 ale Teatrului Naţional al Marii Britanii din Londra.

Toate spectacolele încep la ora 21:00, sunt transmise live şi pot fi vizionate în sălile de cinema în format HD.

Preţul unui bilet este de 55 lei (45 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari), iar rezervările se pot face telefonic (021 3699740/ 021 3699797 / 0737026226/ 0737 026 227) sau prin email (info@lightcinemas.ro).

Cei care nu sunt în România, dar doresc sa vadă spectacolele, pot afla în ce ţări şi în ce săli se difuzează acestea dând click aici. Preţul mediu al unui bilet este de 20 de dolari / 15 euro.

* * *

caine curiosO întâmplare ciudată cu un caine la miezul nopţii este prima din seria celor trei piese de teatru şi va fi transmisă joi, 6 septembrie, începând cu ora 21:00. Conform fişei tehnice puse la dispoziţie de National Theater of Great Britain, durata estimată a spectacolului este de două ore şi jumătate, timp în care este inclus un film de prezentare şi o pauză de 20 de minute.

Personajul principal, Christopher, are 15 ani şi, chiar dacă creierul îi merge brici şi este incredibil de bun la matematică, sindromul Asperger de care suferă îl împiedică să-i înteleagă pe oameni. Cu toate acestea, Christopher încearcă să dezlege o enigmă: cine l-a omorat cu furca pe Wellington, căţelul doamnei Shears?

Copilul începe o adevarată muncă de detectiv, notându-şi fiecare indiciu într-un carnetel şi fiind hotărât să investigheze misterul morţii cainelui. Problema cea mai mare a lui Christopher este că nici nu are încredere în oamenii cu care interacţionează, nici nu suportă să fie atins de aceştia.

Spectacolul, regizat de Marianne Elliott (cea care a co-regizat şi adaptarea scenică a textului lui Michael Morpurgo care a stat la baza filmului Calul de luptă, nominalizat de şase ori la Oscar în 2012) se bucură de cronici extrem de bune în presa britanică. Mai mult, producţia i-a adus Mariannei Elliott anul trecut un premiu Tony, echivalentul premiilor Oscar în teatru.

Din distribuţie fac parte: Matthew Barker, Niamh Cusack, Rhiannon Harper-Rafferty, Paul Ritter, Nick Sidi, Una Stubbs, Luke Treadaway, Nicola Walker şi Howard Ward. Muzica este semnată de Adrian Sutton, iar scenografia de Bunny Christie.

* * *

Al doilea spectacol, ce va fi difuzat pe 11 octombrie, tot la ora 21:oo, este comedia Ultimul Haussmann. Piesa durează aproximativ 3 ore (inclusiv filmul de prezentare şi pauza aferentă, de 20 de minute) şi are la bază un text proaspăt scris de Stephen Beresford. Rolul principal este jucat de Julie Walters, una dintre cele mai bune actriţe britanice (a jucat inclusiv în seria Harry Potter).

Mai multe detalii despre acest spectacol, dar şi despre cele care urmează (Timon din Atena şi Magistratul), în viitorul apropiat.

You Might Also Like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.