Ataraxia

Meseria lor e circul

La ora la care scriu acest material, cateva mii de romani freamata de nerabdare sa-i vada in carne si oase si pentru prima data in Romania pe artistii soarelui. Ii inteleg perfect: si eu sar in sus de fericire cand am in buzunar biletele la un spectacol marca Cirque du Soleil!

Bonjour Cristina,
 Cirque du Soleil is thrilled to announce its return to Hungary to present its vibrant signature show Saltimbanco, under a specially adapted arena format in Budapest!
 With a cast of over 50 high-caliber artists hailing from 20 countries, Saltimbanco is set to enthrall!
Performing 6 shows only Budapest Arena – Budapest, Hungary, December 8-12, 2010.

Mesajul de mai sus este unul automat si pleaca spre toti cei care sunt inregistrati ca membri ai clubului Cirque du Soleil. Unii le sterg, altii nici macar nu le citesc, la multi intra direct in spam. Pe mine acel email m-a pus pe jar si mi-a creat un soi de dependenta. Perfectiunea e un drog, pe cuvant!

Pe 10 decembrie 2010 plecam spre Otopeni cu doua randuri de bilete in buzunar: cele de avion si cele pentru Saltimbanco. Emotiile erau duble: urma un drum plin de hartoape si stiam ca voi simti fiecare norisor din moment ce voi zbura cu un ATR; dar a doua zi, la Papp Laszlo Arena, aveam sa respir aer solar.

Luni de zile le impuiasem capul tuturor prietenilor si colaboratorilor: Plec la Budapesta sa vad Saltimbanco! Cirque du Soleil! Cirque du Soleil vine la Budapesta!  Cativa nici nu auzisera de CdS, iar zambetul lor aducea mai mult a “huo, zaludo!” decat a bucurie, insa cand s-a anuntat ca Saltimbanco vine la Bucuresti, wall-ul meu de pe Facebook s-a umplut de mesaje.

In februarie 2011, prietenii nostri din SUA ne anuntau c-au cumparat biletele pentru KA in Las Vegas, iar cateva luni mai tarziu mi-am rugat o alta prietena sa-mi aduca din Berlin biletele pentru Alegria.

Ma bucur enorm pentru fiecare minut pe care cei aproape 35 000 de spectatori care vor merge la Romexpo zilele urmatoare il vor petrece in compania perfectiunii. Ma bucur din suflet pentru fiecare jurnalist in parte care a fost acreditat si a putut intra la repetitii. Si da, ii invidiez sincer!

Spectacolele Cirque du Soleil sunt unice prin stil, culoare, muzica, regie, acrobatie, munca, seriozitate, implicare, colaborare. Artistii Cirque du Soleil au modestia celor care muncesc pe rupte si care nu-si permit sa gandeasca macar “lasa, merge si-asa!”

Pana cand o sa scriu despre Saltimbanco, KA si Alegria, va invit sa cititi ce spun doua dintre norocoasele care au intrat astazi in culise (Cristina Bazavan si Ruxandra Predescu), sa cumparati colectia de DVD-uri cu spectacolele CdS care se gaseste de cateva saptamani pe tarabe si sa mergeti cu incredere la orice show Cirque du Soleil.

Iar cand sunteti tristi, urmariti-l pe Jesko. Eu il iubesc!

You Might Also Like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.