CSR, intre coperte, Stakeholders, Sustenabilitate

Liderul de azi al companiei de mâine. Episodul 1.

O vorbă românească sună astfel: când doi oameni îți spun că ești beat, te duci și te culci. Adaptată la tema acestui blog, zicala ar putea suna în felul următor: când doi oameni îți spun că ceea ce face firma ta nu este CSR, ar fi bine să-ți revizuiești strategia.

Wayne Visser și Allen Morrison sunt două nume care ar putea convinge pe oricine dacă ceva e putred în noțiunile cu care operează unele companii în ziua de azi.

Wayne Visser este unul dintre liderii mondiali în sustenabilitate ai anului 2015, are un doctorat în CSR obținut în Marea Britanie, un masterat în ecologia umană (Universitatea din Edinburgh) și o diplomă în business science (Universitatea din Cape Town). A lucrat ca director de sustenabilitate în cadrul KPMG și ca strateg pentru Capgemini. A scris nenumărate cărți, printre care și CSR 2.0.

Allen Morrison este CEO al Facultății de Management Thunderbird, a predat la Harvard Business School, la Universitatea Michigan și la alte facultăți de business din Australia și China. În prezent conduce catedra de leadership responsabil la IMD Lausanne și este consilier pe probleme de educație în management și inițiative educaționale pentru directorii de companii la Universitatea de Stat Arizona. Printre cărțile scrise de el se numără A Responsible Leader’s Guide to Sustainability, co-autorată cu Heidi Strebel, absolventă a Princeton University, a unui doctorat la Universitatea Oxford și a unui masterat în mediu și dezvoltare la London School of Economics.

Și Visser, și Morrison spun același lucru: dacă între inițiativele așezate sub titulatura CSR sau sustenabilitate și activitatea de bază a unei companii nu există o legătură strânsă, atunci nici demersul nu poate fi numit CSR, nici compania nu este una matură.

— va urma —

You Might Also Like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.