Consultanta, CSR, Jobs, Liniști, Mediu, Stakeholders, Sustenabilitate

Cursuri gratuite: CSR/sustenabilitate

Am căutat unele dintre cele mai bune cursuri online care au legătură cu responsabilitatea socială și sustenabilitatea și pe care oricine cunoaște limba engleză (e o cerință obligatorie, asta e) le poate urma gratuit.

Iată-le pe cele care încep în perioada următoare:

Resurse naturale pentru o dezvoltare durabilă

Într-o perioadă în care prețul petrolului se prăbușește, iar investitorii caută soluții care să le protejeze, eventual să le sporească veniturile, tema este mai actuală ca niciodată.

Titlul complet al cursului este Natural Resources for Sustainable Development: The Fundamentals of Oil, Gas, and Mining Governance, iar organizatorii sunt Institutul de guvernare a resurselor naturale, Centrul pentru Investiții Sustenabile Columbia și Banca Mondială.

Cursul începe pe 1 februarie și are o durată de 12 săptămâni, timp în care vor fi analizate problemele sectorului extractiv și oportunitățile, politicile economice ale industriei, aspectele de bază din petrol, gaze și minerit (implicații ale politicilor sectoriale), aspecte de ordin legal și regimul fiscal (inclusiv colectarea taxelor), drepturile comunităților din zona exploatărilor și managementul problemelor de mediu, mineritul artizanal, managementul veniturilor, investițiile în dezvoltarea durabilă (achizițiile locale, crearea locurilor de muncă în comunitate, transferul tehnologic), alinirea industriei la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDGs).

Pe lista celor care vor preda se află Jeffrey Sachs, Director, Earth Institute and Sustainable Development Solutions Network, Paul Collier, Professor of Economics and Public Policy, Blavatnik School of Government, Oxford University, Havard Halland, Economist, World Bank, Mohammed Amin Adam, Executive Director, Africa Centre for Energy Policy, Antonio Pedro, Director, UNECA Sub-Regional Office for Eastern Africa, Daniel Kaufmann, President, Natural Resource Governance Institute și Michael Ross, Professor of Political Science, University of California, Los Angeles.

Orașe sustenabile, economia verde

Transformarea urbană sustenabilă este un proces de transformare structurală și presupune abordări multiple, iar uneori schimbări radicale. În cadrul acestui curs, veți putea afla cum pot deveni orașele motoare pentru înverzirea economiei.

Pe parcursul celor cinci săptămâni de curs vor fi abordate subiecte ca urbanizarea, decarbonizarea și sustenabilitatea în contextul practicilor existente într-o serie de orașe din Peninsula Scandinavă, din Europa, dar și din alte regiuni ale lumii.

Cursul, care începe pe 22 februarie, este dezvoltat pe baza unor filme și rapoarte produse / elaborate de WWF, Economist Intelligence Unit, ICLEI – Local Governments for Sustainability, UN-Habitat, C40 Climate Leadership Group, Arup, Sustainia și Fundația Rockefeller.

Organizatorii cursului sunt Universitatea Lund și WWF.

Leadership etic

Liderii etici sunt cei ale căror trăsături au fost formate prin înțelepciunea, obiceiurile și practicile tradiționale, dar care tind să se identifice cu un anumit tip de etos cultural și narativ. Leadershipul etic este cel care pune problema valorilor mai presus de orice altceva.

Cuvintele nu-mi aparțin, așa este prezentat cursul. Celor care se înscriu li se promite că vor participa la crearea unui instrument numit Ethical Leadership Toolkit (ELT) care poate fi folosit de liderii care se implică în problemele complexe din spațiul public. Instrumentul include un model de leadership etic, unul de proces decizional etic, modalități de a practica etica și un model de învățare și ascultare.

Durata cursului, care începe pe 15 martie, este de opt săptămâni.

 

 

 

You Might Also Like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.