intre coperte, Lifeboat, Liniști, Ochiul magic

Ce poți să citești în 2019. Partea a II-a – Editura Publica

Dintre toate titlurile care se află în pregătire la Editura Publica și care sunt planificate pentru prima jumătate a acestui an, le-am ales pe următoarele:

This Is Marketing: You Can’t Be Seen Until You Learn to See de Seth Godin

Programată inițial pentru mijlocul anului 2018, lansarea a fost amânată de autor, astfel încât pre-comanda mea a fost anulată. Cu atât mai bine: acum o voi putea citi în limba română.

Ea va fi utilă tuturor celor care vor să vândă un produs sau serviciu pentru că ține cont de modul în care funcționează lumea astăzi: legătura dintre beneficiar și produs/serviciu este aparent mult mai facilă.

Cititorul va putea descoperi, dacă nu a făcut-o deja din cărțile lui Philip Kotler, cum să construiască relații de încredere, cum să se poziționeze în piață (alegându-și mai bine publicul-țintă), cum pot fi atinse obiectivele de marketing ajutându-l pe client sau cumpărătăr să-și îndeplinească nevoile, care sunt metodele noi de promovare și de construire a brandului, rolul disputei în facilitarea sau anularea deciziei de cumpărare și alte câteva detalii despre statutul social promovat în procesul de vânzare.

Educated de Tara Westover

Este una dintre cărțile promovate de Bill Gates, care a și publicat pe blogul propriu o discuție între el și autoarea cărții. O găsiți aici.

Născută într-o familie de mormoni, Tara Westover nu a călcat într-o școală până la vârsta de 17 ani. Dintre cei șapte copii ai familiei, trei (inclusiv Tara) au absolvit studii doctorale. Tatăl i-a învățat pe copii că pot învăța singuri aproape orice își doresc.

Eu, una, abia aștept să citesc cartea.

Measure what matters și The Molecule of More de John Doerr

Despre Measure what matters am scris pe larg aici.

În ceea ce privește The Molecule of More, sunt nerăbdătoare să o citesc pentru că în ea Doerr explică de ce suntem obsedați de un lucru și cât de amăgiți suntem după ce am obținut lucrul respectiv, ce înseamnă dependența, de ce trece iubirea, de ce sunt oamenii liberali sau conservatori, de ce găsim soluții chiar și în cele mai grele momente și ce rol are dopamina în răspunsurile la întrebările de mai sus.

Better Angels of our Nature de Steven Pinker

Am vrut să citesc cartea în 2018, dar nu am reușit. Cel mai probabil, o voi citi după vizita Papei Francisc în România.

De ce? Pentru că în Better Angels, Steven Pinker scrie despre perioada de acalmie pe care o traversăm, deși nu auzim decât despre crime, terrorism și alte acte de violență. În întreaga sa existență, omenirea nu a mai parcurs o perioadă atât de liniștită precum ultimele decenii.

Cumva, Pinker susține și evoluția pozitivă surprinsă de Factfulness.

The Orchid and the Dandelion. Why some children struggle and how all can thrive de W. Thomas Boyce

O carte despre copii scrisă de un cercetător în domeniu, menită a oferi speranță părinților, profesorilor, psihologilor, psihiatrilor și altor specialiști în dezvoltarea copiilor care prezintă dificultăți în asimilarea informațiilor sau cunoștințelor.

Dar, mai presus de orice, este o carte pentru copii, pentru sănătatea și fericirea lor.

Einstein de Walter Isacsoon

Este o carte mai veche de-a lui Isacsoon și, după volumul de anul trecut, dedicat lui Leonardo da Vinci, este o achiziție pe care merită să o faceți.

Nu doar că veți afla lucruri noi despre geniul care a fost Einstein, dar veți descoperi și detalii despre copilăria lui, despre modul în care a ajuns să-și pună întrebările esențiale pentru a descoperi teorii de neimaginat la vremea lui.

The Chimp Paradox de Steve Peters

Facem ce facem și tot la maimuță ne întoarcem ca să înțelegem cum ne funcționează mintea, cum ne putem gestiona emoțiile și gândurile, respectiv comportamentele sau cum putem deveni omul la care visăm o viață întreagă.

Pentru că, spune Steve Peters, suntem deosebit de buni în a ne sabota propria fericire și în a ne distruge singuri viața încât nu prea mai avem nevoie nici de ajutor, nici de dușmani.

You Might Also Like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.